Preambule In overweging nemende dat:
heeft het bestuur van v.v. ONI (KNVB relatienummer BBJG77M) het bestuursreglement ‘Alcohol in sportkantines’ vastgesteld dan wel laten bekrachtigen door de Algemene Ledenvergadering van de vereniging
Paragraaf 1 - Algemene bepalingen
Artikel 1 - Begripsbepalingen
1. Alcoholhoudende dranken:
2. Sociale Hygiëne:
3. Leidinggevenden:
Het bestuur heeft twee leden aangewezen als leidinggevende. Zij zijn tenminste 21 jaar oud, in het bezit van de verklaring Sociale Hygiëne, en staan als zodanig vermeld op de vergunning van de vereniging. Zij geven onmiddellijke leiding aan de uitoefening van de horeca-werkzaamheden in de sportkantine. Wijzigingen in leidinggevenden binnen uw vereniging dient u via een formulier (link naar nog te ontwikkelen formulier) door te geven aan uw gemeente. Hier zijn geen kosten aan verbonden.
4. Barvrijwilliger: Een vrijwilliger die, op tijden dat er alcohol wordt verstrekt, de barwerkzaamheden in de sportkantine uitvoert. Kwalificatienormen voor barvrijwilligers zijn vastgelegd in artikel 7 van dit bestuursreglement.
Artikel 2 - Wettelijke bepalingen
Uit oogpunt van verantwoorde alcoholverstrekking moeten de volgende wettelijke bepalingen worden nageleefd:
Artikel 3 - Vaststellen en wijzigen
Paragraaf 2 - Sociaal Hygiënische bepalingen
Artikel 4 – Aanwezigheid leidinggevende, barvrijwilliger en afschrift reglement
Artikel 5 - Huis- en gedragsregels
Artikel 6 - Openingstijden en schenktijden
1. De openingstijden van de kantine zijn conform de drank- en horecavergunning:
2. Op de volgende tijdstippen wordt conform de gemeentelijke verordening alcohol geschonken:
Artikel 7 - Kwalificatienormen en instructie verantwoord alcohol schenken voor barvrijwilligers
Voor de barvrijwilligers zijn de volgende kwalificatienormen vastgesteld:
Een online instructie verantwoord alcoholschenken kunnen barvrijwilligers verkrijgen via de website van een sportbond of via www.nocnsf.nl/IVA . Daarnaast kan een terzake deskundige ook een instructie geven aan barvrijwilligers. Een kopie van de certificaten IVA of een registratielijst van de barvrijwilligers die de instructie gevolgd hebben dient in de kantine aanwezig te zijn.
Artikel 8 - Voorlichting
Artikel 9 - Handhaving, klachtenprocedure en sancties
Paragraaf 3 - Paracommercie-bepalingen
Artikel 10 - Toegelaten horeca-activiteiten