• Voor zijn overlijden heeft Pieter een brief geschreven waarvan hij graag wilde dat deze na zijn overlijden openbaar zou worden gemaakt. Hieronder kunt u zijn indrukwekkende brief lezen. 

  22 Mei 2019 15:30

  Schat-Ouders-Familie-Voetbalvrienden-Vrienden en aanwezige:

  Ik had u allemaal liefst op een andere manier willen toespreken maar op het moment dat ik het vreselijk nieuws te horen kreeg van mijn longarts wist ik al dat ik dit ging doen.

  Ik wil het geen afscheidsspeech noemen, daar ik wel uit het oog ben maar niet uit uw hart.

  Vanaf het moment dat ik wist dat ik niet meer beter zou kunnen worden realiseerde ik mij dat het leven inderdaad zomaar over kan zijn. Dit is moeilijk te accepteren maar een andere keus hebben  had ik niet. Ik mag terug kijken op een mooie tijd, een tijd waarin mijn ouders mij gevormd hebben tot wie ik was, klaar staan voor andere, netjes zijn, en eerlijk.

  Helaas moest ik mijn vader en schoonvader al op jonge leeftijd gaan missen, gelukkig had ik wel de steun van mijn schat Linda hierin, een vrouw uit duizende zeggen ze dan, nou dat klopt, ik mocht alles, als het mijn grote hobby en passie de v.v. ONI betrof, ik ben ze daar altijd dankbaar voor geweest.

  ONI was mijn ding, heb er mijn vrienden leren kennen, vrienden die nu mijn vrouw Linda die ik achterlaat willen en zullen steunen.

  Ook mijn beide moeders verdienen deze steun daar waar mogelijk, je voelt je namelijk heel vlug helemaal alleen. Een veel gehoorde uitspraak van mij en vriend Koos Mouthaan was altijd: 

  We moeten het samen doen 

  en dat geldt voor jullie allemaal.

  Natuurlijk is de hulp van boven ook een on ontbeerlijk, hoe moeilijk ook soms te begrijpen, maar u moet mij geloven ook zonder hem komen we nergens.

  Dat ik zondags trouw naar de kerk wilde was hier een goed voorbeeld van, ik voelde me goed bidden voor iedereen en haalde de kracht eruit om alles wat ik heb gedaan te kunnen volbrengen.

  Omdat wij helaas kinderloos waren gebleven, heb ik enorm genoten van de kinderen van mijn kleine broer Govert en zijn vrouw Debby: DAAN, ESMEE en MAX.

  Helaas kan ik ze niet verder zien opgroeien en wat ze allemaal klaar spelen. Ik wil ze wel zeggen blijf eerlijk en netjes dat brengt je het verst in deze maatschappij.

  Max je mist je opa Ab en nu ook je ome Pieter wij kunnen je niet meer zien voetballen, je weet dat mijn wens was dat je eens bij ONI ging spelen maar deze keus maak je zelf.

  Ik hoop ook dat mijn broer en zijn gezin er altijd voor oma en tante Linda zullen zijn.

  Linda schat wat ga je me missen, maar ik weet dat vele jou gaan steunen in de tijd die nog komt voor jou, doe wat je wilt doen, blijf a.u.b. bij mijn clubje actief hier vind je veel steun, ik heb het zelf onder vonden in goed maar ook hele moeilijke tijden.

  Aan mijn Voetbalvrienden vraag ik om dingen waar ik opstond ook te blijven doen, optijd komen, met het hart spelen, discipline en correct gedrag te tonen ook wanneer het niet gaat zoals je wilt, bedenk dan dat er vele ergere dingen zijn, maak er iets moois van van je voetballeven, geniet zolang je kunt, heb ik ook gedaan van jullie.

  Bedankt voor alles, alle steun in de afgelopen periode , ga ervoor, ben trots dat je ONI bent of mocht zijn.

  MA Faro en Moeder Rina zoals ik jullie noemde blijf sterk al zal dit niet meevallen omdat jullie al een geliefde hebben moeten missen, de twee pap’s die het altijd goed met mij voorhadden, veel van geleerd heb.

  Jullie moeten door met Linda, Govert, Debby en de kinderen en jullie familie en vrienden.

  Ik had nog graag jaren jullie willen ondersteunen met allerlei zaken, ik heb alles met plezier en veel liefde gedaan. Ook bedankt voor de corrigerende woorden als ik soms iets fouts dreigde te doen.

  Broer Govert, kleine, jij zult er nu moeten staan voor de naasten zorg goed voor iedereen die je lief is.

  Ik heb je mee mogen opvoeden , hopelijk heb je hier nu wat aan en kun je voorbeelden van je grote broer opvolgen.

  Wees zuinig op je Gezin geef ze alle liefde, ik ben trots op je!

  Vrienden die ik heb leren kenen op en bij de voetbal en daar buiten bedankt voor alles wat jullie met mij gedeeld hebben  tijdens mijn leven.

  Ik heb van vele dingen genoten, maar ook in moeilijke tijden stonden jullie er, en mocht ik er voor jullie zijn.

  Pieter