• Een ONI-man in hart en nieren is niet meer! In memoriam Pieter Faro (29-08-1967 – 3-12-2020)

    Met groot verdriet moeten wij melden dat Pieter Faro op 53-jarige leeftijd, na een relatief kort ziekbed, vandaag van ons is heengegaan. Anderhalf jaar geleden werd bij Pieter de diagnose longkanker gesteld. Nadat hij van de eerste schrik was bekomen ging Pieter samen met zijn vrouw Linda, strijdlustig het gevecht aan. Dat leek in eerste instantie ook zeer succesvol, maar na enkele maanden kwamen de eerste tegenslagen. Ondanks de steeds zwaarder wordende behandelingen, waar Pieter ook steeds zieker van werd, hield hij zijn hoofd omhoog, totdat vorige week het bericht kwam dat ook uitzaaiingen in zijn botten gevonden waren. De pijn werd ondraaglijk en Pieter ging snel achteruit, met het onvermijdelijke als gevolg. 

    De vereniging verliest in Pieter een hartstochtelijk supporter en een vrijwilliger op de meest uiteenlopende gebieden. Pieter was onder andere jeugdleider, jeugdtrainer, kantinebeheerder, accommodatiebeheerder, assistent scheidsrechter bij ONI 1, schrijver van de wedstrijdverslagen, voorzitter en lid van de sponsorcommissie en bestuurslid. De jeugd noemde Pieter liefkozend: “Pieter van het gras”. Menig club kwam graag bij ONI spelen vanwege de uitstekende staat van het veld, dankzij Pieters inzet en zorgvuldigheid. Want kapotte enkel of niet, iedere maandag trapte Pieter hoogstpersoonlijk alle losse polletjes weer terug in de grasmat. Pieter deed alles voor zijn cluppie en zelfs tijdens zijn zware behandelingen sleepte hij zich naar het veld om naar ONI 1 te komen kijken.

    Zonder Pieter zal het nooit meer hetzelfde zijn bij ONI. Hij laat een enorm gat achter binnen de vereniging en zijn warme persoonlijkheid zal enorm gemist worden.

    We wensen zijn vrouw Linda, zijn moeder, schoonmoeder, broer Govert, schoonzus Debby, neven Daan en Max, nichtje Esmee en alle overige dierbaren ontzettend veel sterkte met dit enorme verlies.

    Bestuur en leden v.v. ONI