• Klinkende overwinning ONI 1

    Afgelopen zaterdag behaalde ONI 1 een klinkende, en een zo belangrijke zege op het jeugdige team van vv Desk 1. ONI heeft nu nog 3 punten nodig met nog 2 wedstrijden te gaan om zichzelf veilig te spelen.
    De wedstrijd werd aangevangen op een zonovergoten vers gemaaid grasveld onder het toeziend oog van vele toeschouwers onder wie ook spelers van vv Dongen zaterdag. Ook oud-voorzitter Koos Mouthaan was van de partij en zag zo zijn geliefde clubje winnen. Het was al een hele lange tijd geleden dat de grasmat er zo bijlag. Chapeau voor de persoon die dit heeft bewerkstelligd! Was een beetje oude tijden herbeleven. Wat zou Pieter Faro (Mister ONI) hier trots op zijn geweest! Alle omstandigheden waren dus top maar nu moest het op het veld nog gebeuren.
    De trainer van ONI beschikte nu eens over zijn voltallige selectie. Zelfs de reservebank was zeer sterk gevuld deze middag. Helaas gooien blessures en weekendjes weg nogal eens roet in het eten maar daar was nu geen sprake van. ONI begon geconcentreerd en gedreven aan de wedstrijd. Met een goed voetballend collectief creëerde men kansen. De coaching onderling was positief, wat het spel ten goede kwam. In de 28e minuut was het Lars van der Kleetersteeg die na een perfecte voorzet van Rik Fioole de 1-0 met een kopbal op het scorebord bracht. Net na de 1-0 moest Scotty van Leeuwen het veld met een blessure verlaten maar zijn vervanger Sam de Weijer stond gelijk zijn mannetje met zijn invalbeurt. Hierna werd ook Sander Blom alleen voor de keeper gezet maar die wist zijn inzet nog net onschadelijk te maken. De rust werd ingegaan met een 1-0 voorsprong. Na rust was het weer Rik Fioole die nadat hij de bal onderschepte een prachtige assist gaf op zijn broer Niels Fioole en hem de gelegenheid gaf, om de 2-0 op bord te zetten. Zo geschiedde. De kopjes van de spelers bij Desk gingen hangen, maar het iets te laconiek ingrijpen van de verdediging van ONI gaf Desk de aansluitingstreffer. Een afgeslagen bal werd door een speler van Desk Vol op de wreef genomen en op deze streep was zelfs keeper Hendricx kansloos. De supporters van ONI hielden hun hart vast ”het zou toch niet weer” maar het was Marc Ravensbergen die een bal op eigen helft onderschepte en er razendsnel uitkwam. Hierna rukte hij op tot in het strafschopgebied en gaf daarna de bal perfect op maat aan de ingevallen Tom Kolkert. Tom wist hier wel raad mee en ja daar was de 3-1. De snelle en hardwerkende Marc Ravensbergen was een plaag voor de verdediging van Desk. Overal dook hij op en het was Ravensbergen zelf die de 4-1 maakte. Hij werd achteraf dan ook terecht tot man van de wedstrijd uitgeroepen en werd 10 minuten voor tijd moegestreden gewisseld voor de jeugdspeler Jens van Loon. De 5-1 werd in de blessuretijd gemaakt door de ingevallen Jorg Blom. We mogen niemand niet te kort doen maar wat heeft Sander Blom weer veel vuile meters voor het team gemaakt. Het behaalde resultaat is een geweldige teamprestatie en als het team er volgende week er zo ook weer instaat, moet een overwinning mogelijk zijn. Bij een overwinning is ONI zeker van handhaving in de derde klasse. Aanvang Haaften-ONI 14.30 uur