• Direct na de eerste aangekondigde versoepelingen is er bij v.v.O.N.I. voor de jeugd een interne voetbalavond georganiseerd waarbij alle junioren en pupillen in het donker enkele wedstrijden speelden. Dit geheel binnen de geldende richtlijnen vanuit de overheid en geïnitieerd door Saskia en de KNVB.

  Dankzij onze JeugdSponsorPlan-sponsoren is het mogelijk geweest om een ontzettend mooi en gezellig toernooi op te zetten. In de snel invallende duisternis zijn op drie velden meerdere wedstrijden gespeeld. Gelet op de opkomst van bijna zeventig (!) spelers blijkt dat een ieder de gelegenheid heeft gebruikt om enkele wedstrijden te spelen.

  Op velden verlicht door LED, waarbij de lijnen rondom, maar eveneens de goals door lichtslangen werden gemarkeerd, zijn teams ingedeeld op leeftijd en zijn onderlinge wedstrijden gespeeld.

  De jongste kinderen speelden op een kwart veld. De grootte van de groep maakte de hectiek en het onbeteugelde enthousiasme almaar groter. Een fantastisch schouwspel om deze jongens en meiden met z’n allen continue vol op de bal te zien gaan. Helaas eiste de donker enige kwetsuur. Zodra de bal wat hoger werd geschoten, in combinatie met een minder reactievermogen door het donker, was dit een potentieel risico op tranen. Maar des te groter de verrassing bij het open vuur waar de kinderen werden getrakteerd op veel lekkers, drinken en snoepgoed, beschikbaar gesteld door fa. Zichttop uit ‘s Gravenmoer. Dat de duisternis extra inspanning vroeg, werd ook duidelijk naar mate de tijd verstreek en werd besloten om de kinderen tijdig op te laten halen.

  De jeugd onder 10 t/m 12 had eveneens een kwart veld tot haar beschikking. In drie teams werd gewisseld en tegen elkaar gespeeld. Vooral de vreugdekreten hadden de overhand. Al leidde verminderd vermogen tot zicht ook tot een enkele pijnkreet. Door de donkerte was enkel de bal zichtbaar, maar niet altijd de benen en voeten. De tomeloze energie van deze jeugd is bekend en zonder verdere begeleiding hebben zij onderling de opkomende kou getrotseerd en haar wedstrijden tot een mooi einde gebracht. Dat het LED-voetbal goed is ontvangen, blijkt ook uit de vele vragen vanuit deze teams, om te komen tot een herhaling van deze avond.

  Niet enkel de pupillen genoten zichtbaar van deze avond. Misschien wel juist onze junioren van de jo14 en jo16. Zij hebben lange tijd niet enkel een wedstrijd gespeeld, maar ook het trainen is hen lange tijd ontzegd. Op een half veld lieten zij, in de vooravond, zien nog steeds de juiste voetbalkwaliteiten te bezitten. Echter naarmate de tijd verstreek, leek voor de haast overmoedige spelers, het toch aanzienlijk lastiger goed te voetballen en zorgde de omstandigheden tot een spel dat meer en meer beter omschreven kan worden als opportuun. Juist deze manier van voetballen zorgde voor veel vrolijke gezichten en de wens tot herhaling, om uiteindelijk voor de avondklok af te sluiten.

  Dankzij de inzet van vrijwilligers en de bijdrage van het JeugdSponsorPlan is vrijdag 5 maart j.l. een mooie avond geworden. Zie de foto en de korte film, gemaakt door JVZ movies, van deze avond via de volgende link: https://youtu.be/xRwVGg3k2YQ

  Uiteraard wensen we deze avond een mooi vervolg te kunnen geven, maar groter is het verlangen om op de zaterdagen onze reguliere wedstrijden te spelen en ons samen zijn gezond te kunnen vieren.