• Afgelopen zaterdag tegen Sparta’30 uit Andel. De ploeg die op een gedeelde 2e plaats in de competitie stond. ONI wist na een 0-1 achterstand bij rust het tij te keren en aan het einde met een 4-1 overwinning van het veld te stappen.
    Het blijft elke week weer spannend in de derde klasse. De verschillen zijn zeer klein en iedereen kan van iedereen winnen. Bij een paar overwinningen sta je gelijk aan de bovenkant van de ranglijst maar bij twee nederlagen kun je ook zomaar onderaan staan. Het verschil tussen de onderste en de nummer twee bedraagt maar 9 punten. SCO steekt er voorlopig bovenuit maar alle andere ploegen zitten dus bovenop elkaar.
    ONI had wat goed te maken na de grote nederlaag van de week ervoor in Oss en om niet af te dalen richting de onderste plaatsen. Met energie werd aan de wedstrijd begonnen maar de eerste helft was toch vooral rommelig van twee kanten. Het spel speelde zich vooral op het middenveld af. Hier werd veelvuldig balverlies geleden door beide ploegen zodat er voor beide goals weinig te beleven was. Een paar kleine mogelijkheden voor ONI reikte niet tot gerichte doelpogingen. Sparta’30 wist hier1 goede aanval tegenover te zetten en hieruit wel gelijk te scoren. Een aanval over hun linkse kant werd de zestien in getrokken. Nadat eerst wat verdedigers en aanvallers de bal misten was het de opkomende middenvelder die de bal langs de paal in het doel wist te plaatsen. En wedstrijd in evenwicht maar ONI ging wel met een0-1 achterstand de rust in. Na de rust een sterk aandringend ONI en al vrij vlot in de 55e minuut viel de gelijkmaker.
    Na een voorzet wist Marc Ravensbergen de bal binnen te tikken. Nog even was er appél voor buitenspel maar collega spits Lars van de Kletersteeg was netjes van de bal afgebleven en zo wees de zeer goed leidende scheidsrechter terecht naar het midden. Het was duidelijk dat ONI meer wilde en de duimschroeven werden verder aangedraaid bij Sparta’30. Het was Lars van de Kletersteeg die aan de zijlijn de bal met een machtige sliding net binnen wist te houden. Hij speelde de bal in op Julian van Pelt die de bal prachtig afgaf op de mee opgestoomde aanvoerder Niels Fioole die de bal vanaf randje 16 in de kruising poeierde. Amper bekomen van deze mooie goal was het ONI dat opnieuw toesloeg. Nu was het Tom Kolkert die een mooie aanval schitterend afrondde en het was duidelijk dat er iets geknapt was bij Sparta’30. De trainer van de gasten probeerde met het inbrengen van drie aanvallende spelers in 1 keer nog iets te forceren maar verder dan wat meer druk op ONI kon het niet komen. Sterker nog het was ONI dat nogmaals toesloeg. Via een scherpe counter kwam de bal bij Marc Ravensbergen die het overzicht behield en wederom de mee opgekomen Niels Fioole in staat stelde om de 4-1 binnen te schuiven. Een mooie overwinning dus voor ONI en een goed stap op de ranglijst. Komende zaterdag speelt ONI uit tegen GVV in Gameren waarna er volgende week dinsdag nog de inhaalwedstrijd thuis tegen Heukelum op het programma staat.