• ONI grijpt laatste strohalm
  In een wedstrijd die bij verlies directe degradatie zou betekenen wist ONI 1 een 2-1 overwinning te boeken en ligt een plaats in de nacompetitie weer binnen handbereik.
  Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen Altena uit Nieuwendijk op het programma. Ook een ploeg die in zwaar weer verkeerd. Na degradatie vorig seizoen uit de
  2e klasse moet men daar wederom rekening gaan houden met nogmaals een degradatie naar de 4e klasse.
  Ook voor Altena telde maar een ding en dat was de winst. Het begin van de wedstrijd was ronduit spectaculair.
  Binnen 5 minuten stond er al 1-1 op het bord. Het was Altena dat fel begon en een vrije trap aan de zijkant kreeg. Deze werd strak getrapt net binnen het strafschopgebied. Keeper Nout Hendrickx dacht de bal weg te kunnen stompen maar de spits van Altena wist de bal net iets eerder te schampen en maakte daarmee de keeper volkomen kansloos. Een flinke tegenvaller voor ONI dus. Toch duurde de vreugde bij Altena niet lang. Nu mocht ONI een vrije trap inbrengen vanaf de zijkant.
  Het was de mee opgekomen verdediger Sjors Blom die de bal knap onder controle bracht op de achterlijn en daarna ook nog een perfecte voorzet in huis had die prima werd binnen gelopen door Jens van Loon.
  Zodoende 1-1 binnen 5 minuten. Hierna volgde een wedstrijd met in de eerste helft niet al te veel kansen. De beide verdedigingen stonden goed en het vertoonde spel was dermate rommelig en slordig zodat men niet zo snel iets bij elkaar gevoetbald kreeg. Kortom een terechte 1-1 ruststand.
  Na de rust nam ONI het heft in handen mede omdat er gewonnen moest worden. In de 60e minuut kwam er nog een extra spits bij in het veld. Jeffrey Simons kwam voor middenvelder Sam de Weijer.
  Met deze combinatie Jeffrey Siemons en Tom Kolkert samen in de spits bracht ONI meer gevaar. Het duurde ook niet lang voordat de 2-1 gescoord werd. Uit een corner nam Siemons de bal in 1 keer op de pantoffel en liet iedereen kansloos van Altena. Hierna had ONI de wedstrijd volledig in de hand. Enige minpunt was dat men verzuimde om een derde goal te maken. Een paar keer rukte men op richting de goal van Altena waarbij net de laatste pass niet goed was. Op het einde ging Altena alles of niets spelen met alleen maar lange ballen. Gevaarlijk werd het echter niet meer en werd de 2-1 over de streep getrokken.
  ONI staat nu met evenveel punten als Altena op de voorlaatste plaats. Sparta’30 is reeds
  gedegradeerd. Altena speelt volgende week tegen Dongen die in deze wedstrijd kampioen kunnen worden.
  ONI wenst Dongen dan ook veel succes toe. ONI zelf speelt tegen Zwaluwe waar men moet proberen een goed resultaat te halen en uiteindelijk toch de nacompetitie te bereiken. Aanvang wedstrijd 14.30.