• ONI 1 stunt met een 2- 1 overwinning op vv OSS ‘20

    Afgelopen zaterdag verraste ONI-vriend en vijand met een 2-1 overwinning op vv OSS’20. De uitwedstrijd tegen OSS’20 werd door ONI nog kansloos verloren. De trainer van ONI had zijn speelwijze aangepast om zo weer een oorwassing te voorkomen.
    OSS’20 begon vanaf de aftrap furieus en toonde gelijk waarom het de 2e plek op de ranglijst bezet en al een periodetitel op zak heeft. ONI was echter van kiet af aan ook scherp en wonnen de duels. Na een minuut 10 of spelen kreeg ONI onder leiding van Floris Wouters (na een half jaar blessureleed weer in de basis) meer vat op het spel van de tegenstander. Floris Wouters zorgde ervoor dat door zijn coachen, voetbalinzicht en balvastheid het team gemakkelijker ging voetballen. De gevaarlijkste spelers van de tegenstander werden geneutraliseerd. Na een mooie aanval was het Julian van Pelt die in de 18e minuut de 1-0 op het scorebord bracht. Deze voorsprong was de verdienste van het hele team.
    Na de rust ging ONI er weer volle bak erin en was het de jeugdige Jens van Loon die op aangeven van Tom Kolkert de 2-0 beheerst binnen tikte. Een weelde voor ONI deze stand. OSS’20 gaf zich echter niet zomaar gewonnen en maakte 20e minuten voor tijd de aansluitingstreffer en was de spanning weer volop terug in de wedstrijd., terwijl ONI daarvoor nog enkele kansen kreeg op de 3-0. Helaas blijft kansen verzilveren het hele seizoen een euvel. Keeper Nouth Hendrikxs kreeg het nodige te verwerken, maar hield ONI op de been met een paar prachtige reddingen. Het was ook zonde dat de prachtige rush van Sjors Blom vanaf de eigen zestien niet werd beloond met een score. Nadat Floris Wouters (uit voorzorg) en Jelle Horsten werden gewisseld, was de organisatie minder en kwam ONI steeds meer onder druk te staan. Echter door de inzet van iedereen, willen werken voor elkaar en de verdediging onder leiding van Lars de Jong die weinig weggaven, geen onnodige risico’s namen werd de 2-1 over de streep getrokken. Een prachtige teamprestatie waar we trots op zijn. Ook een overwinning die heel goed is voor de moraal! ONI stijgt wel een plaatsje op de ranglijst, maar staat nog steeds op een directe degradatie plek. Om van deze plaats te komen zal ONI de 4 nog komende wedstrijden moeten winnen. Aanstaande zaterdag 27 april is er geen voetbal in verband met koningsdag.
    Zaterdag 4 mei speelt ONI de uitwedstrijd tegen Sparta’30. Sparta’30 staat op de laatste plaats en is er voor hun ook alles aangelegen om deze wedstrijd in winst om te zetten.
    Aanvang wedstrijd 14.30 uur.