• Mooie overwinning voor ONI
    Afgelopen zaterdag pakte ONI een verdiende overwinning op GDC. De ruststand werd ook de eindstand, de 1-0 werd een kleine zege.
    Vooraf leek de wedstrijd tegen GDC een lastige te worden. Vorig seizoen speelde de ploeg nog voor promotie maar tijdens de wedstrijd bleek dat ze toch wel aan kwaliteit hebben ingeleverd. Na de beginfase werd al duidelijk dat ONI niet hoefde te verliezen deze middag. De ploegen waren aan elkaar gewaagd maar echt gevaarlijk voor beide doelen werd het niet. Het eerste wapenfeit was wel voor ONI. Een goede aanval over de buitenkant werd terug gelegd op de inkomende Mitchel Landbrug. Helaas schoot hij de bal over. Even later leek ONI op 1-0 te komen. Tom Kolkert stoomde op richting achterlijn en leverde een strakke voorzet af. Deze werd binnengetikt door Mitchel Landbrug die netjes achter zijn man vandaan kwam. De bal lag al op de middenstip voor de aftrap toen de scheidsrechter alsnog besloot naar de appellerende grensrechter te gaan en tot verbazing van iedereen alsnog besloot het doelpunt af te keuren. Even zuur voor ONI dus met daarna ook de grootste kans voor GDC in deze wedstrijd. Na een aanval via hun buitenspeler werd de bal voorgetrokken en kon de spits vanaf 2 meter binnen tikken. Met een katachtige reactie wist doelman
    Nout Hendricx echter zijn doel schoon te houden en behoede ONI voor een achterstand. Net toen iedereen aan een 0-0 ruststand dacht kreeg ONI nog een corner. Mitchel Landbrug bereikte met een strakke corner het hoofd van Tom Kolkert die snoeihard binnen kopte en zo ONI met een 1-0 voorsprong de rust in liet gaan. Na de rust probeerde GDC de druk op ONI wat op te voeren maar de verdediging gaf geen krimp. Onder leiding van een uitstekend spelende laatste man Lars de Jongen werd er nauwelijks iets weg gegeven. ONI daarentegen kreeg voldoende mogelijkheden om de score uit te bouwen. De grootste kans kwam na een uitstekende aanval dwars door het midden waarbij invaller Youri Ruijken vrij in de 16 voor de keeper opdook. Maar ook deze keeper wist met een goede reflex een doelpunt te voorkomen. Ook hierna volgde nog verschillende mogelijkheden maar deze werden helaas niet goed uitgespeeld. Zo bleef het bij de kleine maar zeker verdiende overwinning.
    Komende zaterdag is een vrij weekend waarna ONI over 2 weken op bezoek gaat bij het vorig seizoen uit de 2e klasse gedegradeerde Woudrichem.