• Na 196 dagen is het dan eindelijk zo ver; de oranje blauwen trappen zaterdag 19 september op sportpark ’t Wiel voor het eerst weer af voor een competitie wedstrijd.

  Na de lange stop is de ’s Gravenmoerse selectie in juli en augustus weer in training gegaan en speelden zij diverse oefenwedstrijden. De start van de bekerpoule leek veel belovend, NEO’25 werd thuis met 1-0 verslagen. Echter werd er de 2e en 3e wedstrijd wat minder gepresteerd en ligt O.N.I. 1 uit de beker, Zwaluwe gaat als terechte groepswinnaar door naar de volgende ronde.

  De laatste competitiewedstrijd dateert alweer van 7 maart en is er één die waarschijnlijk ook terecht in de vergetelheid is geraakt. Thuis werd met 1-3 verloren van GVV’63 en daarmee gaf O.N.I. niet alleen 3 punten weg maar op doelsaldo schoten de mannen uit Gameren met evenveel punten ook op de ranglijst over O.N.I. heen naar de 3e plek. Dat O.N.I. na deze dag het seizoen ’19-’20 vervolgens zou afsluiten op een 4e plek met 29 punten uit 17 wedstrijden had niemand toen gedacht.

  In de 28 weken die daarop volgden is er op voetbalgebied wel het één en ander veranderd binnen de selectie. Een aantal sterkhouders namen afscheid en trainer Frank Kusters stopte als trainer. Sinds juli is het Mark Kroese die met de scepter zwaait als nieuwe trainer. Met Rick Fioole (VV Dongen), Yassine Bitchou (Baronie) en diverse aanstormende talenten uit de talentenvijver werd de selectie aangevuld om wederom te gaan strijden in de derde klasse zaterdag 3D. De afgelopen weken zijn de mannen klaargestoomd middels trainingen en doordeweekse oefenwedstrijden.

  Tijdens deze oefenpotjes waren de resultaten wisselvallig, maar bleek het vernieuwde en zeker ook verjongde team niet bang te zijn te voetballen. Met voetballen bedoelen we dat in balbezit een veldoverwicht wordt gecreëerd en dominant spel wordt getoond. Daarnaast werden er, zoals in de uitslagen te zien, ook diverse aandachtspunten blootgelegd.

  De vraag is of Mark Kroese het in de laatste week voor elkaar heeft gekregen deze aandachtspunten bij de spelers te verbeteren en het team een vuist kan laten maken tegen HSSC’61. De club uit Hei- en Boeicop eindigde vorig jaar met 20 punten (na 17 wedstrijden) op de 9e plek in de Westelijke derde klasse D. Dit jaar zijn zij in de zuidelijke klasse ingedeeld en zullen zij meer dan 40 km moeten afleggen naar sportpark ’t Wiel.

  Zaterdag zijn de oranje zwarten van harte welkom in ’s gravenmoer, maar zullen vanaf het eerste fluitsignaal de oranje blauwe leeuwen ontembaar zijn en hen het vuur aan de schenen leggen om de eerste 3 punten in ’s Gravenmoer te houden voor het seizoen ’20 – ’21.

  Het tweede speelt helaas niet, dus zal de wedstrijd na de pupillen om 15:00 uur aanvangen. Kom op tijd om druktes te voorkomen. Zo kunt u ook rustig de gezondheidscheck bij binnenkomst eerst invullen en een mooie plek langs het hoofdveld in de stralende zon uitzoeken.

  Tot zaterdag!