• Sparta’30 1 wint vierde wedstrijd op rij en ONI1 werd het slachtoffer van de dadendrang van Sparta’30. Vanaf de aftrap tot aan het einde werd het publiek een spannende wedstrijd voorgeschoteld. Een onverdiende nederlaag voor het beter voetballende ONI, maar de tegenstander was heel effectief in het afstraffen van de geboden kansen. Beide teams speelde voor de overwinning. Sparta’30 met opportunistisch voetbal, bal naar voren en weg is weg. ONI probeerde daarentegen al voetballend kansen te creëren, maar verloor de slag in de duels vooral in de eerste helft te vaak. De tegenstanders waren net iets feller en de scheidsrechter liet veel toe. Dit leidde in de 27e minuut ook tot de eerste kans van Sparta’30, waar ze dankbaar gebruik van maakte, om de 1-0 op het scorebord te zetten. ONI liep zodoende achter de feiten aan, zeker daar ONI een paar hele mooie kansen lieten liggen op een voorsprong. Floris Wouters legde uit een vrije trap de bal panklaar, maar deze werd over gekopt. Na goed werk van Tom Kolkert kreeg Lars van de Kletersteeg ook een goede kans, maar hij wist helaas niet de bal niet goed te raken. Dit had het verloop van de wedstrijd heel anders kunnen maken. Na de rust kwam ONI feller uit de startblokken en zette men meer druk op de bal. In de 12e minuut na rust kon Niels Fioole na een goede pass alleen op de keeper afgaan. Niels werd echter voordat hij aan kon leggen fors in de rug gelopen door een verdediger van Sparta’30, waardoor hij zijn evenwicht verloor en de keeper de bal kon oprapen. Waar iedereen bij ONI aan een strafschop dacht, vond de scheidsrechter het geen overtreding. In de 67e minuut was het dan toch raak. Spits Tom Kolkert ronde een aanval na een goed gegeven pass van achteruit fraai af en maakte de zeer verdiende 1-1. In de 73e minuut hield keeper Noud Hendrikx ONI op de been door twee prachtige reddingen, na weer onnodig balverlies. De wedstrijd bleef op en neer golven en het was duidelijk dat degene die het eerste wist te scoren de wedstrijd zou gaan winnen. Dit bleek helaas voor ONI Sparta’30 te zijn. Op het middenveld werd in een duel de bal verloren en met een steekpass werd de buitenspeler aangespeeld, die wel raad wist met deze kans. Hij was de ONI-verdediging en de keeper net te snel af. ONI probeerde nog wel aan te zetten voor een slotoffensief maar kon geen echte kans meer creëren. De vreugde was groot bij Sparta’30 na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter en bij ONI de druiven zuur. Volgende week staat de zware thuiswedstrijd tegen GVV’63 gepland. Voor ONI is het zaak deze nederlaag snel achter zich te laten en de rug te rechten. Verdedigend staat het bij ONI als een huis en zijn er meerdere spelers op verschillende posities inzetbaar. Voor de aanvangstijd is een verzoek ingediend bij de KNVB om de wedstrijd te spelen om 14.00 uur. Dit om eventueel na afloop samen om 16.00 uur in de kantine samen de wedstrijd van het Nederlands Elftal te bekijken. Hou de website van ONI in de gaten!